Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Google Stadia

'Chromecast raakt oververhit door Google Stadia'

21 november 2019 21:04 Aangepast: 22 november 2019 11:06

Gebruikers van Google Stadia melden dat hun Chromecast Ultra te warm wordt tijdens het gamen, waardoor het apparaat automatisch wordt uitgeschakeld. 

Verschillende gebruikers van gamesstreamingdienst Google Stadia, maken melding op Reddit dat hun Chromecast Ultra te warm wordt tijdens het gamen. Het apparaat wordt vervolgens automatisch uitgeschakeld. 

"Ik zat middenin een gevecht in Destiny 2 toen mijn Chromecast plots uitschakelde en ik verbinding met het netwerk verloor", schrijft Reddit-gebruiker /u/armadeon7479. "Die van mij is nu al twee keer te warm geworden en vervolgens uitgeschakeld", reageert een ander. 

Met Stadia draaien games op de servers van Google, terwijl een video van de game wordt gestreamd naar een Chromecast, browser of smartphone. Mogelijk worden Chromecasts warmer dan tijdens het kijken naar andere video's, omdat de framerate met Stadia hoger ligt.

Google zegt in een reactie dat er geen problemen met oververhitting van de Chromecast Ultra zijn. "Tijdens normaal gebruik kan het oppervlak van het apparaat warm aanvoelen. Dit werkt zoals ontworpen."

Eerste indruk Google Stadia

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore