Cloudgaming

'Amazon kondigt volgend jaar Stadia-concurrent aan'

20 november 2019 21:38 Aangepast: 20 november 2019 21:41
Beeld © ANP

Webwinkelgigant Amazon zou plannen hebben voor een cloudgamedienst, die in 2020 al wordt aangekondigd.

Dat vertellen ingewijden aan CNET. Het gerucht sluit aan op eerdere berichten van The Information, volgens wie het gameplatform op zijn vroegst in 2020 zal verschijnen.

In de afgelopen maanden probeert Amazon personeel van gamebedrijven zoals Microsoft te rekruteren om mee te helpen aan het nieuwe platform. Spelers zouden games van Amazon-servers naar hun apparaten streamen. De dienst zou nauw worden geïntegreerd met livestreamplatform Twitch, dat tevens in handen is van Amazon.

Volgens The Verge zijn er ook meerdere vacatures opgedoken die vermoedelijk voor de gamingdienst zijn bedoeld. De posities zijn voor algemene plekken in het cloudteam, maar in de omschrijving staat dat Amazon denkt dat gaming zal uitgroeien tot "iets waarbij iedereen dingen maakt, strijdt, samenwerkt en met elkaar verbindt."  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gamen zonder console: dit moet je weten over gamestreaming

Amazon is niet de eerste die zich op gamestreaming stort. Eerder deze week ging Googles platform Stadia van start, waarbij spelers hun games vanaf een server kunnen streamen naar een tv, pc of ondersteunde telefoon. Dat werkte tijdens onze tests buitengewoon goed.

Daarnaast bouwen Sony, Microsoft en Nvidia al langere tijd aan eigen streamingdiensten. Sony heeft PlayStation Now al beschikbaar gesteld en zowel Microsoft als Nvidia testen hun systemen.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore