Van onze partner Mercedes-Benz

Live gamen ín de eerste Mercedes-Benz EQC

22 november 2019 15:03 Aangepast: 23 november 2019 09:55

Wie als een van de eersten een ritje wil maken in de gloednieuwe, elektrische Mercedes-Benz EQC moet naar Bright Day komen. Tegelijk kun je een game spelen op het gloednieuwe entertainmentsysteem aan boord van deze nieuwe Mercedes.

“De EQC is het eerste model van Mercedes-Benz binnen EQ, het merk voor elektromobiliteit. Het is tegelijkertijd een symbool van het begin van een nieuw mobiliteitstijdperk.”, zegt Igor Jacobs die bij Mercedes-Benz verantwoordelijk is voor de retail marketing. Mercedes-Benz zet vooral in op de terreinen waar het merk traditioneel een goede reputatie heeft zoals kwaliteit, veiligheid en comfort. Met Mercedes Me biedt de EQ-lijn uitgebreide services en maakt het elektromobiliteit comfortabel en geschikt voor dagelijks gebruik, zo belooft hij.

Ruim productaanbod

Voor Mercedes-Benz is de start van het EQ-merk een grote stap richting elektrificatie. In 2022 bestaat de EQ personenwagenfamilie uit tien volledig elektrische modellen. Er komen elektrische alternatieven in elk segment, van smart tot SUV – in totaal meer dan 130 varianten. Volledig elektrisch, maar ook met 48-volt elektrisch boordsysteem met EQ Boost en plug-in hybrids. Jacobs: “Met dit ruime productaanbod binnen het EQ-merk kunnen wij klanten een voertuig bieden dat past bij hun individuele situatie.”

Maximale veiligheid

Op drie terreinen blinkt de auto volgens Jacobs echt uit: Het intuïtieve MBUX-multimediasysteem met diverse specifieke EQ-functies, een op de EQC afgestemd veiligheidsconcept voor maximale veiligheid en de hoge rijdynamiek en een uitstekend geluidscomfort.

ECO-assistent

Net als bij andere elektrische auto’s is de elektrische actieradius afhankelijk van een groot aantal factoren, waaronder het individuele rijgedrag, de route die afgelegd wordt en de buitentemperatuur. Ook het gebruik van bijvoorbeeld de airconditioning en de stoelverwarming hebben invloed op de actieradius. De ECO-assistent biedt ondersteuning bij het vergroten van de actieradius, door anticiperend rijgedrag en optimale recuperatie.

Direct instappen

En hoe kunnen de bezoekers van Bright deze elektrische Mercedes zelf ervaren? Jacobs: “Er zijn meerdere EQC’s beschikbaar voor proefritten tijdens de Bright Day. De bezoekers kunnen zich bij de stand van Mercedes-Benz melden en dan direct instappen voor een proefrit. Mits de rij niet te lang is, natuurlijk. Dan moet je even wachten.”

Bezoekers van Bright Day kunnen ook gamen op het entertainment scherm van de auto. Hoe werkt dat?

Jacobs: “Mercedes-Benz heeft een partnership met esports-organisatie ESL Benelux. De finales van het ESL Dutch Championship vinden plaats tijdens Bright Day. Het spel dat je kunt spelen is SuperTuxKart. Het is helemaal ingebouwd in een speciale auto. De bediening vindt plaats zoals je gewend bent een auto te bedienen. Gasgeven met het gaspedaal en remmen met het rempedaal. Sturen gaat met het stuur en met de schakelpaddles schiet je de objecten af.”

Kunnen mensen het spel straks zelf ook thuis spelen, of blijft dat exclusief tot deze uitvoering beperkt?

“Er zijn op dit moment geen plannen om het in productieauto’s te integreren op de manier zoals hier getoond is. Het spel is straks wel online te downloaden.”

Zin in een uniek ritje in de gloednieuwe elektrisch aangedreven Mercedes-Benz EQC? Kom dan 23 of 24 november aanstaande naar Bright Day. Kaarten zijn hier verkrijgbaar.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van