Half-Life 3?

Half-Life: Alyx verschijnt voor VR-brillen

19 november 2019 08:56 Aangepast: 19 november 2019 08:58

Valve maakt na twaalf jaar weer een Half-Life-game. Volgens de studio zal Half-Life: Alyx exclusief voor virtualrealitybrillen verschijnen.

De nieuwe game werd op het Twitter-account van Valve aangekondigd, kort nadat er geruchten over de geplande titel voorbijkwamen. De studio noemt het een 'vlaggenschiptitel' voor virtual reality, die met SteamVR zal werken.

Verdere details over de game worden op donderdag om 19:00 uur Nederlandse tijd gedeeld, belooft Valve. Vermoedelijk worden dan ook de eerste beelden getoond.

De laatste Half-Life-game verscheen in 2007. Half-Life 2 Episode 2 eindigde met een cliffhanger die nooit in een vervolg werd afgehandeld, omdat het bedrijf al zijn zinnen zette op zijn digitale gameswinkel Steam. 

Er wordt al zo lang op een vervolg gewacht, dat het gewilde Half-Life 3 een internetgrapje is geworden. De game naam staat gelijk aan iets dat iedereen wil, maar nooit verschijnt.

Vervolg of spin-off

Het is nog even afwachten of Half-Life: Alyx dan toch dat beruchte derde deel wordt, of dat de game een heel andere kant opgaat. Ook dat wordt wellicht op donderdag duidelijk.

Als we eerdere geruchten mogen geloven, zouden we niet heel lang op de game hoeven te wachten. Hij zou in maart 2020 al te koop zijn.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van