'Team te klein'

Boekenwebshop Bookaroo gaat op in concurrent Bazarow

18 november 2019 12:07 Aangepast: 18 november 2019 14:40
De grootste boekenmarkt van de Benelux in Deventer. Beeld © ANP

De Nederlandse boekenwebshop Bookaroo gaat op in de boekenstartup Bazarow. Bookaroo bood gebruikers de mogelijkheid om boeken te laten bezorgen via de lokale boekenwinkel en die zo te ondersteunen.

Het team van Bookaroo, onder leiding van Daniël van der Meer en Toine Donk van uitgeverij Das Mag, bleek echter 'te klein voor de ambitie', schrijft het bedrijf. Bookaroo gaat nu verder als onderdeel van Bazarow, een online boekenwinkel die extra geld uitbetaalt aan de auteurs en vertalers van verkochte boeken.

Bazarow ging ook deze zomer van start, maar had volgens de oprichters van Bookaroo 'beter nagedacht over de lange termijn'. Ze wijzen onder andere op het digitale magazine van de site en de aanwezigheid van lange recensies.

Zelf boekhandel uitkiezen

Vanaf volgend jaar zal Bazarow de mogelijkheid gaan bieden om zelf een boekhandel uit te kiezen. Klanten kunnen het boek ook daar ophalen als ze dat willen. Bookaroo bood nog niet de mogelijkheid om zelf een winkel te kiezen, omdat dat met het kleine team niet uitvoerbaar was.

Bookaroo ging in juli van start met een grote marketingcampagne. De startup riep mensen op om tienduizend boeken via het platform te kopen en zo het bestaansrecht van de dienst te bewijzen. Het heeft uiteindelijk minder dan een halfjaar geduurd, want over anderhalve week gaat de website voor goed offline.

Miniatuurvoorbeeld
Boekenhandel

Doel gehaald: 10.000 boeken via Bookaroo verkocht

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore