Oud formaat

Disney+ gaat oprekprobleem bij The Simpsons oplossen

16 november 2019 09:54 Aangepast: 16 november 2019 09:58

De problemen met opgerekte en verknipte afleveringen van The Simpsons op Disney+ wordt opgelost.

Kijkers kunnen binnenkort kiezen voor de originele afleveringen in een 4:3-beeldverhouding, of de aangepaste variant die nu op Disney+ staat. De aanpassing wordt begin 2020 gemaakt, belooft Disney.

Eerder deze week bleek dat afleveringen van The Simpsons op Disney+ zijn aangepast. Scènes zijn opgeknipt of uitgerekt, om te zorgen dat ze het gehele beeld vullen op moderne breedbeeldschermen.

Door die aanpassingen zien personages er soms breder uit dan ze werkelijk zijn. Daarnaast verpest het geknip sommige grapjes. In onderstaand voorbeeld is bijvoorbeeld niet te zien dat het Lite-bier en de gewone variant uit dezelfde buis komen.

The Simpsons is niet het enige slachtoffer van onverwachte aanpassingen op Disney+. De Star Wars-films staan voor het eerst in 4K op de streamingdienst, maar in die variant is wederom de beruchte schietscène van Han en Greedo veranderd. 

In het origineel schoot Han zijn tegenstander zonder waarschuwing neer. Regisseur George Lucas vond dat te kil en liet hem in latere versies eerst beschoten worden, zodat hij enkel zichzelf verdedigde. In de nieuwe versie is weer iets kleins veranderd: Greedo schreeuwt nu 'Maclunkey' voordat hij wordt neergeschoten.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore