50 laserstralen

Betogers in Chili halen drone van politie met lasers neer

15 november 2019 14:31 Aangepast: 15 november 2019 14:51

Tijdens de protesten in Chili hebben demonstranten een politiedrone met lasers uit de lucht gehaald.

In de Chileense hoofdstad Santiago woeden sinds het begin van de maand hevige protesten. Aanleiding was het verhogen van de prijs voor metrokaartjes, inmiddels wordt er tegen de ongelijkheid in het land gedemonstreerd. De oproerpolitie zet drones in en een van die drone is deze week door demonstranten uit de lucht gehaald.

Woensdag vloog een drone van de politie over een grote groep demonstranten, die massaal met krachtige groene laserpennen omhoog schenen. Het zou gaan om zo'm 40 tot 50 drones, meldt Interesting Engineering. Op videobeelden is te zien dat de drone na korte tijd een loodrechte noodlanding in het publiek maakt.

Lasers te heet?

Waarom de drone precies door de lasers kon worden neergehaald, is niet duidelijk. Op forum Reddit worden verschillende theorieën genoemd: de lasers zouden samen krachtig genoeg zijn om het plastic van de drone te smelten of de drone oververhitten.

Of de lasers zouden het camerazicht van de piloot verblinden of het navigatiesysteem van de drone in de war brengen, waardoor de automatische noodlanding werd ingeschakeld. Een camera van Bright werd ook al eens per ongeluk door een laser kapot gemaakt.

De Chileense demonstranten kregen het idee om lasers te gebruiken vermoedelijk van de demonstranten in Hongkong. Daar wordt al maanden gedemonstreerd, en worden bij protesten lasers ingezet om de politie te verblinden.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore