Apple-abonnementen

'Apple gaat in 2020 diensten in bundel aanbieden'

14 november 2019 18:24 Aangepast: 14 november 2019 19:42
Beeld © Apple

Apple zou volgend jaar de eerste combinatie van meerdere van zijn abonnementsdiensten willen gaan aanbieden.

Dat meldt persbureau Bloomberg. Met zo'n bundel zouden Apple-klanten korting krijgen op de meerdere abonnementen die Apple nu los aanbiedt. De bundel kan volgens Bloomberg toegang geven tot bijvoorbeeld videodienst Apple TV+, muziekdienst Apple Music en de webkiosk Apple News+. De laatste dienst is in Nederland momenteel nog niet beschikbaar.

Over de onderhandelingen die Apple met verschillende contentpartijen voert over alles-in-één-abonnementen gaan al langer geruchten. Apple geeft geen commentaar.

Apple heeft onder meer ook het game-abonnement Apple Arcade en abonnementen op de iCloud-bestandsopslag. Onlangs hintte Apple ook op het aanbieden van een abonnement op de iPhone.

Contracten van uitgevers

De voorbereidingen voor de nieuwe bundel van diensten blijken onder meer uit een nieuwe overeenkomst die Apple aan grote uitgevers heeft gestuurd. Daarin staat dat Apple de diensten ook in bundels mag aanbieden. 

Apple geeft kopers van recente iPhones, iPads en andere apparaten sinds kort een jaar gratis toegang tot de nieuwe streamingdienst Apple TV+

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Apple Music: geen algoritmes maar ouderwets handwerk

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Eerste Nederlandse Apple Arcade-game verschenen: Monomals

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Apple onthult 16 inch MacBook Pro met vernieuwd toetsenbord

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van