3D-printen

Signify opent meer fabrieken voor 3D-printen lampenkappen

14 november 2019 15:23 Aangepast: 14 november 2019 15:39

Verlichtingsbedrijf Signify gaat ook in de Verenigde Staten, India en Indonesië fabrieken opzetten voor lampenkappen die met 3D-printers worden gemaakt.

De voormalige lichtdivisie van Philips merkt dat er grote vraag is naar zijn gepersonaliseerde verlichtingsartikelen, die nu alleen nog in het Nederlandse Maarheeze wordt geprint.

Zo heeft de Britse winkelketen Marks & Spencer aangekondigd dat het volgend jaar duizenden 3D-geprinte verlichtingsproducten in zijn winkels wil aanbieden. Andere afnemers zijn bijvoorbeeld Albert Heijn en Praxis. Signify heeft ook een dienst waarbij consumenten zelf online eigen lampenkappen kunnen ontwerpen, om vervolgens te laten printen.

Het is de bedoeling dat een nieuwe 3D-printlocatie in het Amerikaanse Massachusetts in januari al in bedrijf gaat. Extra faciliteiten in India en Indonesië volgen korte tijd later. Het bedrijf brengt geen financiële details naar buiten.

LiFi: internet via licht

Signify meldt verder nu ook in staat te zijn om LiFi-technologie te leveren voor bussen, dankzij een proef met het Italiaanse bedrijf Ellamp.

Eerder sloot Signify al een vergelijkbare deal met luchtvaarttoeleverancier Latécoère voor vliegtuigen over dit op lichtsignalen gebaseerde alternatief voor wifi.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Signify kondigt lampen met wifi-achtige functie aan

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Dit apparaat 3D-print hele objecten in één keer

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van