Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
The Speeder

Vliegende motor haalt 2 miljoen dollar op

13 november 2019 20:51 Aangepast: 13 november 2019 21:28

Een startup die werkt aan een vliegende motor heeft bij een investeringsronde 2 miljoen dollar opgehaald.

Het Amerikaanse JetPack Aviation liet begin dit jaar voor het eerst een videoconcept zien van 'The Speeder', een vliegende motor die zijn naam lijkt te danken aan de zesde Star Wars-film. Hij kan een snelheid van ruim 600 kilometer per uur behalen, belooft de startup.

Het investeringsgeld is volgens CEO David Mayman voldoende om het eerste prototype van The Speeder te maken, vertelt hij aan TechCrunch.

De motor kan worden bestuurd door de berijder, of kan volledig autonoom door de lucht heenvliegen. Hij kan net als een helikopter verticaal opstijgen en landen.

Mayman noemt de vliegende motor relatief veilig. Hij is makkelijker te besturen dan moderne helikopters en heeft ook geen rotoren waar per ongeluk een voet in terecht kan komen.

Ouderwetse motor

The Speeder werkt op een ouderwetse benzinemotor. Dat is volgens Mayman een must, omdat hedendaagse accu’s niet de capaciteit zouden hebben om op hoge snelheid mee door de lucht te vliegen.

We schreven al eens eerder over JetPack Aviation. De startup stapte in 2016 naar Kickstarter om zijn jetpack te financieren.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore