Disney Plus

Disney+ heeft nu al 10 miljoen abonnees

13 november 2019 19:09 Aangepast: 13 november 2019 20:58

Ondanks enkele technische problemen heeft de dinsdag gelanceerde streamingdienst Disney+ binnen een dag een miljoenenpubliek weten te trekken. De dienst heeft al tien miljoen abonnees.

De streamingdienst Disney+ heeft een dag na de officiële lancering wereldwijd 10 miljoen abonnees. Dat maakte Disney woensdagavond bekend. Nederlanders konden de videodienst van Disney overigens de afgelopen twee maanden al gratis proberen

In de eerste 24 uur hebben Amerikanen 1,3 miljoen uur aan content bekeken op Disney+, blijkt uit gegevens die trackingbedrijf Apptopia woensdag deelde. De app voor de nieuwe dienst werd 3,2 miljoen keer gedownload. De meeste downloads kwamen uit de Verenigde Staten (89 procent), gevolgd door Canada (9 procent). Nederland was goed voor 2 procent van het totaal aantal gedownloade apps.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Opgerekte Simpsons-afleveringen op Disney+ verpesten grapjes

Serverproblemen

De lancering verliep niet helemaal zonder problemen. Op Twitter klaagden veel gebruikers dat ze moeite hadden met inloggen en geen verbinding konden krijgen. Ook klaagden fans dat bepaalde populaire titels, zoals de Star Wars-films en de nieuwe serie The Mandalorian, niet beschikbaar waren. Als titels wel te downloaden waren, duurde dit soms een minuut. "De vraag heeft onze verwachtingen overtroffen", verklaarde het bedrijf aan The Hollywood Reporter.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Disney+ is live: deze nieuwe films en series kun je nu kijken

De nieuwe streamingdienst van Disney biedt bijna vijfhonderd films en 7500 afleveringen van honderden series. Het gaat onder meer om de films van Disney, animatiestudio Pixar, Star Wars en Marvel en dertig seizoenen van hitserie The Simpsons. Daarnaast gaat Disney+ in hoog tempo nieuwe content lanceren.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore