Pinnen bij Google

Google gaat bankrekeningen aanbieden

13 november 2019 16:00 Aangepast: 13 november 2019 17:44
Beeld © iStock

Zoekgigant Google wil in de Verenigde Staten bankrekeningen gaan aanbieden.

Dat vertelt Google-topman Caesar Sengupta in een interview met The Wall Street Journal. De rekeningen worden beheerd door Citigroup, de op één na grootste bank in de VS.

De rekeningen moeten het volgens Sengupta makkelijker maken om online producten te kopen. Dat zou voor Google ook de voornaamste reden zijn voor het initiatief: "Als mensen digitaal meer spullen kopen, dan is dat goed voor het internet en ook goed voor ons". 

De topman belooft dat Google nooit financiële gegevens zal verkopen aan adverteerders. Op het moment worden data van de betaaldienst Google Pay ook niet voor advertenties gebruikt. Google Pay is overigens officieel nog niet beschikbaar in Nederland. 

Nauw samenwerken

Google wil nauw samen gaan werken met Amerikaanse banken voor het project. Bij het eerste initiatief staan deze banken ook meer op de voorgrond: de Google-bankrekeningen worden vooral door Citigroup beheerd, wiens logo ook prominent in beeld zal staan.

Op termijn zou het zoekbedrijf klanten willen aansporen om meer geld uit te geven, door bijvoorbeeld spaarprogramma's te starten. Het is nog niet duidelijk of er een maandelijks bedrag voor de rekeningen betaald moet worden, of dat Google ze gratis aanbiedt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Facebook Pay laat je betalen via WhatsApp, Instagram en Facebook

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Google Pixel 4

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore