Ga naar de inhoud
Tech

Opnieuw zusterbedrijf van webwinkel Neckermann failliet

Slecht nieuws voor klanten Neckermann die wachten op hun bestelling. Beeld © ANP

Webwinkel D5Avenue uit Naarden is failliet. Daarmee is opnieuw een zusterbedrijf van de kwakkelende online shop Neckermann.com over de kop gegaan. Neckermann zelf is voorlopig nog in de lucht.

D5Avenue is een van de bedrijven van de broers Joop en Ronald Steenbergen. Afgelopen jaren raakten hun ondernemingen in opspraak als gevolg van een lange reeks ruzies, rechtszaken, faillissementen en een inval van de FIOD.

Neckermann.com

Het bekendste bedrijf van de broers, de webwinkel Neckermann.com, kwam het afgelopen jaar herhaaldelijk in de publiciteit als gevolg van tekortschietende dienstverlening. Vorige maand waarschuwde Ronald Steenbergen voor een mogelijk faillissement van deze webwinkel.

Daarvan is het nog niet gekomen. Maar gisteren blijkt dus wel zusterbedrijf D5Avenue over de kop te zijn gegaan. Curator Seerp Gratama moet het faillissement afwikkelen.

Schadeclaim

De broers Steenbergen zijn geen onbekenden voor Gratama. Afgelopen jaren werkte hij ook aan de faillissementen van hun groothandel en winkelketen. Vorige maand meldde RTL Z dat de curator de broers voor de rechter wil slepen met een schadeclaim, die in de miljoenen kan lopen.

Gratama zegt nog niets te kunnen zeggen over het nieuwste faillissement. "Ik heb al wel contact gehad met de bestuurder en de andere betrokkenen, zoals de Belastingdienst. Maar over de oorzaken kan ik nog niets zeggen. Ook weet ik nog niet of er andere faillissementen zitten aan te komen."

Geen bestellingen

D5 Avenue is zelf onbereikbaar voor een toelichting. De website is uit de lucht. De website van Neckermann.com bestaat nog wel, maar klanten kunnen er al weken geen bestellingen meer plaatsen.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl