Tech

Zo speel je nu al Minecraft Earth op je smartphone

13 november 2019 15:59 Aangepast: 13 november 2019 16:37
Beeld © Microsoft

Minecraft-maker Mojang test zijn Pokémon Go-concurrent Minecraft Earth in een klein aantal landen. Via een omweg is de mobiele game ook al in Nederland te spelen.

In Minecraft Earth verzamel je bouwblokken door in de echte wereld rond te lopen. Die gebruik je vervolgens om allerlei constructies in augmented reality (AR) te bouwen. Daarnaast kun je naar speciale plekken wandelen om zogeheten Adventures in AR te spelen.

Op het moment van schrijven kunnen vroege testers in Canada, Mexico, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten de game alvast downloaden om te testen. Download je de game echter via een omweg, dan is hij in Nederland volledig te spelen. Sterker nog: in de buitenlandse testversies zit al een Nederlandse taaloptie. 

Je downloadt de game door de volgende stappen te volgen:

Op iPhone

  1. Open de App Store, druk op je profielfoto bovenin en log uit.
  2. Tik op 'Maak nieuwe Apple ID aan'.
  3. Volg de stappen om een account te maken. Vul hierbij een adres in de VS, het VK, Canada, Mexico of Nieuw-Zeeland in.
  4. Bij de betaalmethode kun je 'Geen' selecteren, zodat je geen creditcardnummer hoeft in te vullen.
  5. Met dit nieuwe account zit je in de buitenlandse App Store. Zoek Minecraft Earth op of open de volgende link op je iPhone.
  6. Download de game.

Op Android

  1. Ga naar APKMirror of APKPure en zoek de game op.
  2. Download en installeer de APK via de site.

De Android-methode is een stuk simpeler, maar ook riskanter: als je de game van een onbekende site plukt, is er een kans dat iemand er malware in heeft verstopt. Wil je dat risico niet lopen, wacht dan tot de game in Nederland via de Play Store wordt aangeboden.

Het is niet bekend wanneer de game officieel naar Nederland komt, maar vermoedelijk duurt het niet heel lang meer. Nu de test is uitgebreid naar de Verenigde Staten, lijken de laatste stappen te zijn gezet om de capaciteit van de gameservers te testen.

Waarom TikTok de populairste app ooit kan worden

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore