Cyberaanval

'Cyberaanvallen tegen Labour houden aan'

12 november 2019 16:38 Aangepast: 12 november 2019 17:34
Jeremy Corbyn Beeld © Getty

De Britse partij Labour is dinsdag doelwit geweest van een cyberaanval, meldden Britse media. Een woordvoerder van de partij zegt dat de aanval is afgeslagen vanwege de 'robuuste veiligheidssystemen'.

De cyberaanvallen tegen de grootste Britse oppositiepartij Labour houden aan. Het gaat volgens een ingewijde om "erg ongecompliceerde" ddos-aanvallen, waarbij sites worden bestookt met internetverkeer en daardoor onbereikbaar worden.

De eerste aanval vond maandagavond plaats. Het was volgens de bron dinsdag opnieuw raak. Toen zouden de daders aan het begin van de middag hebben toegeslagen. Een officiële woordvoerder van de linkse oppositiepartij kon niet direct bevestigen dat sprake was van een tweede aanval.

Labour had al wel melding gemaakt van de eerste poging tot digitale sabotage. Het ging toen om een "complexe en grootschalige cyberaanval op de digitale platformen van Labour", aldus de partij in een verklaring. "We reageerden snel en deze pogingen faalden door onze robuuste veiligheidssystemen."

De partij voert momenteel campagne in de aanloop naar de landelijke verkiezingen op 12 december. Het is nog onduidelijk wie achter de cyberaanvallen zit.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Zo koop je een DDoS-aanval': politie gebruikt Fortnite om hackers te waarschuwen

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

DDoS-bende opgerold: criminelen legden websites plat tegen betaling

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore