Reels

Instagram test TikTok-kloon in app

12 november 2019 14:19 Aangepast: 12 november 2019 14:32

Instagram test op het moment een nieuwe functie die verdacht veel lijkt op de app TikTok.

Daarmee wil moederbedrijf Facebook vermoedelijk de strijd aangaan met de steeds groter wordende concurrent. De nieuwe optie, genaamd Reels, wordt op het moment aan Braziliaanse gebruikers getoond. Het is nog niet bekend wanneer de test naar andere landen zal uitbreiden.

Je kunt een Reel maken door in de Stories-camera opzij te schuiven tot je de juiste knop tegenkomt. Daarna kun je muziek kiezen en je video op de juiste manier timen om te playbacken, net als bij TikTok. 

"TikTok verdient alle lof voor het populair maken van dit format", vertelt Instagram-productbaas Robby Stein aan TechCrunch. "Maar geen twee producten zijn hetzelfde, en ik denk dat dit een vrij universele functie is."

Snapchat

Facebook-CEO Mark Zuckerberg zei recent al in gelekte opnames dat er wordt gewerkt aan een TikTok-kloon, die toen nog bekend stond als Lasso. Zuckerberg wil die app uitbrengen in landen waar TikTok nog geen groot succes is, om zo marktaandeel weg te snoepen.

Instagram deed eerder al eens hetzelfde bij de introductie van zijn Stories, een functie die regelrecht van Snapchat is gekopieerd. Dat werkte goed: Snapchat is sindsdien amper gegroeid, terwijl Instagram steeds meer gebruikers kreeg. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Maker TikTok brengt eigen smartphone op de markt

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Video-app TikTok: 'Chinese overheid beïnvloedt ons niet'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van