Streamingstress

Zo zeg je Disney+ op

11 november 2019 13:19 Aangepast: 12 november 2019 09:07
Beeld © Disney

Vanaf dinsdag moeten gebruikers van Disney+ betalen. Vandaag is dus de laatste dag om het gratis proefabonnement van Disney's videodienst op te zeggen. Dat stopzetten gaat met een paar keer klikken.

Nederlanders mochten van Disney twee maanden lang, als eerste in de wereld, de nieuwe streamingdienst Disney+ gratis proberen. Maar daar komt dinsdag een eind aan: vanaf 12 november moet er betaald worden voor de videodienst. Alleen vandaag kan het abonnement nog worden stopgezet voordat er kosten in rekening worden gebracht.

Opzeggen doe je zo

Je gaat naar Disneyplus.com en logt in.

Klik op Account, en klik dan op Factureringsgegevens.

Klik daarna op 'Abonnement opzeggen', en dan op 'Opzegging voltooien'. Dan vink je een reden aan, waarna je abonnement niet meer bestaat. 

Wie een abonnement heeft genomen via de Google Play Store of de Apple App Store, moet dit opzeggen via de appwinkel. Disney heeft daarvoor een handleiding geschreven.

Het Disney One ID-account, dat je automatisch aanmaakt bij een Disney+-account, blijft wel actief, maar hier worden geen kosten voor gerekend. Dit account is op te zeggen via de privacysite van The Walt Disney Company. 

Niet duur

Voor wie te laat het abonnement opzegt, valt de schade mee. Het abonnement is maandelijks op te zeggen. Disney+ kost 6,99 euro per maand of bij directe betaling voor een jaar 69,99 euro. Daarmee is het een stuk goedkoper dan Netflix, maar wel iets duurder dan Apple TV+, dat 4,99 euro per maand kost.

Op 12 november starten de series die Disney exclusief heeft gemaakt voor het platform. Zo verschijnt The Mandalorian, de eerste live-action Star Wars-serie ooit, en komt er een verborgen camera-programma Pixar IRL, waarbij Pixar-personages in de echte wereld tot leven komen. 

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Disney-baas: 'We zijn niet bang voor Apple TV+'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore