Tech

YouTube schorst honderden kijkers interactieve film

09 november 2019 20:43 Aangepast: 09 november 2019 20:48

Videosite YouTube had honderden gebruikers voor korte tijd geschorst, omdat ze deelnamen aan een interactieve livestream. Sommige bezoekers zouden nog steeds geen toegang tot hun accounts hebben.

Het gaat om mensen die keken naar een interactieve film van YouTuber Markiplier. Kijkers konden aan het einde kiezen wat er in het verhaal moet gebeuren. De film werd in samenwerking met YouTube geproduceerd.

Normaliter kiezen kijkers door te klikken wat er moet gebeuren, maar Markiplier zond ook een live-variant van de film uit. Kijkers konden in de chat stemmen op wat er moest gebeuren door een emoji te verzenden, waarna iedereen de populairste keuze te zien kreeg.

Honderden van deze kijkers werden kort hierna geschorst. Het zou tegen de regels zijn om vele malen achter elkaar een emoji in de chat te delen. "Ik ben hier verdomme net zo boos over als jullie", zegt de YouTuber geagiteerd in een video.

Sommige van de gebruikers raakten niet alleen hun YouTube-account kwijt. Ze kunnen na de schorsing geen enkele Google-dienst meer gebruiken. E-mails in Gmail en foto’s op Google Foto’s zijn ineens ontoegankelijk. 

Excuses aangeboden

YouTube bood op zaterdagavond excuses aan voor de problemen. "De geschorste gebruikers moeten nu weer toegang hebben, en we onderzoeken hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen."

Volgens Markiplier zouden nog niet alle getroffen bezoekers hun accounts terug hebben. Daarnaast zouden sommige accounts geen toegang meer hebben tot hun oude YouTube-video’s.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

YouTube brengt eind oktober interactieve film uit

De beste laptops

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore