Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Groen licht

Eerste vier series Apple TV+ krijgen tweede seizoen

08 november 2019 19:01 Aangepast: 08 november 2019 19:37
Beeld © Apple

Apple TV+ ging vorige week van start met vier series, die nu alle vier een tweede seizoen krijgen.

Apple heeft tweede seizoenen besteld van de series See, For All Mankind en Dickinson, meldt Variety. The Morning Show had eerder al groen licht gekregen voor een tweede reeks afleveringen op de streamingdienst van Apple.

Apple heeft nog geen kijkcijfers over Apple TV+ naar buiten gebracht, maar de eerste geluiden lijken positief. Variety haalt "een bron dichtbij Apple" aan, die zegt dat Apple TV+ "miljoenen gebruikers" heeft getrokken, die "gemiddeld ruim een uur" op de dienst doorbrengen. De meeste kijkers zouden na het kijken van één aflevering door zijn gegaan nog minstens één of twee afleveringen. Apple zou positief zijn over die eerste cijfers.

Het is niet bekend hoe de verdeling gratis en betalende gebruikers ligt. De eerste aflevering van alle series op de dienst is gratis te bekijken, en er is een gratis probeerweek. Bovendien is Apple TV+ een jaar gratis voor klanten die onlangs een nieuwe iPhone, iPad, Mac of Apple TV kochten.

Kijkers positiever dan critici

Kijkers ontvangen de eerste series van Apple positiever dan critici. Zo was 62 procent van de professionele critici op Rotten Tomatoes positief over The Morning Show, tegenover 95 procent van het publiek. Voor For All Mankind geldt net zo'n verschil, bij See is zelfs 83 procent van de kijkers positief terwijl de serie door het merendeel van de critici negatief werd ontvangen.

Apple biedt met zijn dienst ook een hogere streamingkwaliteit dan concurrenten, testte FlatpanelsHD deze week. Zo heeft de serie See een gemiddelde bitrate van 29 MB/s en een piek van 41 MB/s, terwijl Netflix zijn 4K-video's met gemiddeld 16 MB/s streamt.

Kijk ook: eerste indruk van Apple TV+

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Overzicht

Deze series en films zijn te zien op Apple TV+

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore