Tikkie en Apple Pay

Forse groei gebruik betaalapps door Tikkie en Apple Pay

08 november 2019 10:34 Aangepast: 08 november 2019 10:36
Beeld © Rabobank

De afgelopen twee jaar is het aantal installaties van mobiele betaal- en bankapps sterk gegroeid in Nederland.

In het derde kwartaal van 2019 stond op 44 procent van de Nederlandse smartphones een app voor mobiel betalen, tegenover 26 procent twee jaar eerder. Dat meldt onderzoeksbureau Telecompaper op basis van zijn Dutch Apps Market-rapport, waarbij elk half jaar minstens 10.000 Nederlanders wordt gevraagd naar hun app-gebruik.

Het gaat om apps zoals Apple Pay of de apps van banken. Apple Pay kwam in juni in Nederland beschikbaar, toen alleen voor klanten van ING. In oktober volgde ABN Amro en sinds deze week kunnen ook Rabobank-klanten Apple Pay gebruiken.

Flinke groei voor Tikkie

Het aantal installaties van apps voor mobiel bankieren is de afgelopen twee jaar gestegen van 63 procent tot 74 procent in het derde kwartaal van dit jaar. Telecompaper vermoedt een samenhang met de groei van betaalapps, waarvoor de app van de bank vaak geïnstalleerd moet zijn op het toestel van de gebruiker.

Het aantal gebruikers van betaalapp Tikkie is het afgelopen jaar vooral opvallend gegroeid. In één jaar tijd is het aantal installaties verdubbeld van 11 naar 22 procent, daarmee is de app ruim 2,8 miljoen keer geïnstalleerd. Tikkie is vaker geïnstalleerd op Nederlandse smartphones dan de bankierenapp van ABN Amro, de maker van Tikkie. De betaalapp is ook door klanten van andere banken te gebruiken.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van