Ongemakkelijk

Amerikaanse Valentijnsdag-sms’jes nu pas verstuurd

07 november 2019 19:56 Aangepast: 07 november 2019 20:01
Vier de liefde via je smartphone. Beeld © iStock

Amerikaanse sms’jes verstuurd op Valentijnsdag zijn pas in de nacht van 6 op 7 november afgeleverd. Dat zorgde voor ongemakkelijke en pijnlijke situaties.

De berichten werden op 14 februari dit jaar vanaf telefoons verstuurd, maar raakten verstrikt in het Amerikaanse telecomnetwerk door een softwarefout. Verzenders hadden geen idee dat hun berichten niet waren afgeleverd.

De grote Amerikaanse providers gebruiken een speciaal systeem om sms-berichten onderling uit te wisselen. Toen dit systeem een software-update kreeg, werden de eerder niet afgeleverde berichten alsnog verzonden.

Extra pijnlijk

Dat de verzonden berichten uitgerekend afkomstig waren van Valentijnsdag, maakte het voorval extra pijnlijk. Op Twitter vertellen getroffenen hoe de berichten voor verwarring en ongemakkelijke situaties zorgden. 

"Ik kreeg vannacht een sms’je van een meisje met wie ik bijna een date had in februari", schrijft één gebruiker. "In het bericht zei ze 'graag met me uit te gaan op Valentijnsdag'. Nu snap ik waarom het er nooit van kwam."

Veel sms’jes waren afkomstig van ex-partners, met wie de ontvangers inmiddels al maanden niet hebben gesproken. 

Twitter-gebruiker KuribHoe kreeg een bericht van haar beste vriend, die in februari is overleden. "Net toen het weer een beetje goed met me ging. Ik ben er kapot van."

"Dit was een fout die we snel wisten op te lossen", verzekert een woordvoerder van provider Sprint tegenover The Verge. "We bieden onze excuses aan voor iedereen die hierdoor werd verward."

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van