Kansspel

Illegale goksites betaalden 890.000 euro aan boetes niet

07 november 2019 17:16 Aangepast: 07 november 2019 17:22

Illegale goksites hebben in totaal 890.000 euro aan opgelegde boetes niet betaald aan de Kansspelautoriteit. Het gaat om websites waarop je online kunt gokken, zonder dat de sites daar een vergunning voor hebben.

Een deel van de sites neemt volgens de toezichthouder verantwoordelijkheid voor het niet betaalde boetebedrag, en zou dit alsnog van plan zijn. Enkele andere sites zouden echter bewust proberen de boete te ontlopen. Het gaat onder meer om Redslots, 7Red.com en Globalstars.

Eerder dit jaar deelde de Kansspelautoriteit boetes van meerdere tonnen uit aan de moederbedrijven van de grote goksites Unibet en Bwin.com

Het was lange tijd niet mogelijk om een vergunning af te nemen voor online kansspelen. Alleen gokken in bijvoorbeeld een casino of bij een fruitautomaat kon via een vergunning worden gelegaliseerd.

Nieuwe wet 

Begin dit jaar werd een nieuwe wet op de Kansspelen aangenomen in de Eerste Kamer, maar de Kansspelautoriteit wil pas vanaf juli 2020 vergunningsaanvragen gaan behandelen.

Bedrijven kunnen na het ingaan van de nieuwe wet onder strenge voorwaarden online gokspellen in Nederland aanbieden. Er wordt controle mogelijk op de eerlijkheid van het spel, of minderjarigen worden geweerd en of er oog is voor verslavingspreventie. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Online gokken wordt legaal

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Goksite Unibet krijgt boete van Kansspelautoriteit

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Goksite bwin.com krijgt boete van Kansspelautoriteit

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore