Steam Cloud Gaming

'Valve werkt aan concurrent voor Google Stadia'

07 november 2019 16:16

Googles nieuwe gamestreamingdienst Stadia krijgt vermoedelijk een nieuwe concurrent. Ook Valve lijkt plannen voor de streamingmarkt te hebben.

Op een website speciaal voor partners van Valve staan verwijzingen naar Steam Cloud Gaming verborgen. Partners wordt gevraagd om in te stemmen met de voorwaarden voor de dienst.

Valve beheert op het moment Steam, de grootste pc-gameswinkel ter wereld die door miljoenen mensen wordt gebruikt.

Het is nog niet duidelijk wat Steam Cloud Gaming is, maar Valve experimenteert al langer met streamingtechnologie. Op het moment kun je bijvoorbeeld het scherm van je game-pc naar een smartphone, tablet of Apple TV streamen. Dat kan sinds recent ook als je buiten de deur bent.

Stadia-concurrent

De volgende stap lijkt voor de hand liggend: Steam Cloud Gaming kan wel eens een dienst worden waarbij games vanaf een pc van Valve naar je apparaat wordt gestreamd. Dat is precies het idee achter Googles nieuwe gamingplatform Stadia, maar ook achter PlayStation Now en Microsoft xCloud.

Gamestreaming heeft een groot voordeel: omdat jij de pc niet bezit waar een game op wordt afgespeeld, hoef je niet continu nieuwe hardware te kopen. Daar staat tegenover dat een spel vanaf een server wordt gestreamd, en het beeld dus vertraagd kan binnenkomen.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore