Ga naar de inhoud
World Wide Studios

Nederlander Hermen Hulst nieuwe baas Sony-gamestudio's

De Nederlander Hermen Hulst is de nieuwe baas van PlayStation World Wide Studios. Daarmee is hij eindverantwoordelijk voor alle games die onder Sony worden gemaakt.

Hulst was tot vandaag de directeur van Guerrilla Games, de Nederlandse studio die onder andere Killzone en Horizon: Zero Dawn maakte. Recent werkte het Nederlandse bedrijf samen met ontwerper Hideo Kojima aan de game Death Stranding.

Sony heeft veertien gamestudio’s in zijn bezit, die allemaal door PlayStation World Wide Studios worden beheerd. Daar is Guerrilla er één van, met daarnaast onder andere Uncharted-maker Naughty Dog en Insomniac Games, dat vorig jaar de Spider-Man-game maakte.

'Jullie moeten trots zijn'

"Hermen is een Europeaan die één van de hoogste posities binnen PlayStation gaat bekleden", vertelt PlayStation-CEO Jim Ryan aan GamesIndustry.biz. "Ik denk dat iedereen in Europa daar ontzettend trots op moet zijn."

Hulst verlaat per direct zijn positie binnen Guerrilla Games om aan zijn nieuwe werk te beginnen. Hij wordt bij de Nederlandse studio opgevolgd door Angie Smets, Jan-Bart van Beek en Michiel van der Leeuw.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's