Elektrische auto's

Tesla onthult pick-uptruck Cybertruck op 21 november

06 november 2019 17:48 Aangepast: 06 november 2019 18:59

De elektrische pick-uptruck van Tesla, de Cybertruck, wordt op 21 november gepresenteerd. Dat heeft Tesla-ceo Elon Musk gemeld via Twitter.

De elektrische pick-uptruck van Tesla wordt volgens Musk op 21 november onthuld 'nabij de raketfabriek' van ruimtevaartbedrijf SpaceX. De ontwerpstudio van Tesla bevindt zich naast het hoofdkantoor en de fabriek van SpaceX, waarvan Elon Musk ook de CEO is. De datum van de presentatie valt samen met de grote autobeurs LA Auto Show. 

Blade Runner

Onlangs zei Musk dat de Tesla Cybertruck 'meer zal lijken op het pantservoertuig van de toekomst'. Eerder meldde hij dat de pick-uptruck een 'futuristisch, Blade Runner-achtig' ontwerp zou krijgen.

De Tesla Cybertruck zou minder dan 50.000 dollar gaan kosten en zou een all-wheel-drive krijgen, met een motor op ieder wiel. De actieradius zou zo'n 800 kilometer zijn. Ook zou de pick-up automatisch kunnen inparkeren, een 360-graden-camera krijgen en een krachtstroomaansluiting om professioneel elektrisch gereedschap te kunnen draaien.  

Tesla Model Y

Musk heeft eerder gezegd dat de pick-up pas op de markt verschijnt nadat de Tesla Model Y verkrijgbaar is. De Model Y moet in 2020 op de markt komen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Pick-uptruck Tesla 'lijkt op futuristisch pantservoertuig'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van