Elektrische auto

Voor Volkswagen hangt veel af van succes elektrische ID.3

05 november 2019 13:48 Aangepast: 05 november 2019 14:22
De elektrische Volkswagen ID 3 rolt van de band Beeld © Volkswagen

De elektrische Volkswagen ID.3 moet net zo'n succes worden als de Kever en de Golf. De toekomst van Volkswagen hangt er voor een belangrijk deel vanaf.

Maandag rolde de eerste Volkswagen ID.3 van de band in het Duitse Zwickau. Volkswagen moet veranderen, benadrukte topman Herbert Diess bij die gelegenheid. Het bedrijf richt zich meer op CO2-neutrale auto's in plaats van dikke diesels.

Angela Merkel

De aanwezigheid van bondskanselier Angela Merkel in Zwickau onderstreept het nationale belang dat op het spel staat bij deze transformatie. Lukt het de Duitse fabrikanten niet te veranderen dan staan Chinese merken als Geely en BYD klaar om Europa te veroveren.

Merkel gelooft dat de verandering kan slagen. "Zwickau wordt een hoeksteen van de Duitse auto-industrie."

Subsidie aankoop elektrische auto's

Om de revolutie een duwtje te geven, lekte maandag uit dat Duitsland de aankoopsubsidie voor elektrische auto's de komende jaren verdubbelt van 4000 naar 8000 euro.

50 elektrische modellen

De komende jaren investeert Volkswagen 30 miljard euro in e-mobility en komen er 50 elektrische modellen op de markt. Een deel van die kosten denkt het bedrijf terug te verdienen door het elektrische onderstel MEB beschikbaar te stellen aan concurrenten. Ford heeft al getekend en Volkswagen schermt met meer interesse. 

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

Elektrische Volkswagen ID.3 kost minder dan 30.000 euro

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Nieuwe Volkswagen Golf praat via de cloud

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van