Werkassistent

Microsoft-assistent Cortana gaat e-mails voorlezen

04 november 2019 16:16 Aangepast: 04 november 2019 17:25
Beeld © Microsoft

Microsofts slimme assistent Cortana krijgt een aantal upgrades om gebruikers te helpen tijdens hun dagelijkse werkzaamheden, zoals een text-to-speech-functie die je e-mails voorleest.

Dat maakte Microsoft maandag bekend tijdens de Ignite-conference in Orlando, Florida. Naast het voorlezen van je e-mails krijgt Cortana ook de mogelijkheid om je te helpen bij het plannen van vergaderingen. 

De assistent kan bovendien dagelijkse e-mails sturen waarin al je vergaderingen worden samengevat en voorzien van relevante documenten. Doe je beloftes in e-mail? Dan herinnert Cortana je er straks aan dat je ze na moet komen.

Met welke stem ze dat doet, kan je straks ook kiezen. Cortana krijgt binnenkort voor het eerst een mannelijke stemvariant. De nieuwe aanpassingen moeten in de komende maand worden uitgerold.

De aanpassingen zijn deel van Microsofts nieuwe strategie, waarbij zijn slimme assistent zich meer bezig moet houden met werk en efficiëntie en niet meer probeert te concurreren met Alexa en Google Assistent. Cortana wordt nu ook uitgerold naar de Outlook voor iOS-app, een Android-versie zal volgend jaar verschijnen.

Cortana spreekt nog geen Nederlands, maar is wel in onder andere het Engels, Duits, Spaans en Frans te gebruiken. 

Miniatuurvoorbeeld
Handdoek in de ring

Cortana bijt in het stof tegen Google Assistent en Alexa

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van