Smartisan

Maker TikTok brengt eigen smartphone op de markt

04 november 2019 13:57 Aangepast: 04 november 2019 19:08
De Nut Pro 3 van Smartisan, nu onderdeel van Tiktok-maker Bytedance. Beeld © Smartisan

ByteDance, het bedrijf achter de populaire videoapp TikTok, heeft zijn plannen bekendgemaakt voor zijn eerste smartphone. De Jianguo Pro 3 is de eerste telefoon van het Chinese telefoonmerk Smartisan sinds zijn patenten werden opgekocht door ByteDance.

De Jianguo Pro 3 laat gebruikers Douyin, de Chinese versie van TikTok, met één beweging openen vanaf het vergrendelingsscherm. Ook zijn TikTok-filters en effecten beschikbaar vanuit de camera-app, schrijft de South China Morning Post.

De telefoon is voorzien van vier cameralenzen achterop, met een grote camera van 48 megapixel en ultra-wide, tele- en macrolenzen. Het is mogelijk om met de achter- en selfiecamera's tegelijkertijd video op te nemen. 

Verder werkt de Jianguo Pro 3 op een Qualcomm Snapdragon 855+-chipset en heeft het 12 GB aan werkgeheugen. De website Pandaily wijst ook op de nieuwe toegankelijkheidsfuncties, die het gemakkelijker maken voor doven en hardhorenden om via text-to-speech en speech-to-text te communiceren.

De duurste editie komt voor 3.399 yuan in China op de markt - zo'n 433 euro. De smartphone wordt waarschijnlijk niet in Europa te koop aangeboden.

TikTok enorm populair

TikTok laat gebruikers video's opnemen op muziek en delen met anderen. De app is gigantisch populair, en werd al meer dan een miljard keer gedownload. Het wordt door zo'n vijfhonderd miljoen mensen maandelijks gebruikt, waarvan driehonderd miljoen in China.

De app is daarmee populairder dan Twitter. ByteDance breidde in 2017 uit naar de Verenigde Staten door een soortgelijke app, Musical.ly, op te kopen. 

Douyin, de Chinese variant, werkt op een apart netwerk om aan de Chinese regelgeving te voldoen. 

Volg Bright ook op TikTok.

Volg Bright op YouTube voor meer video's over apps en gadgets.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Moederbedrijf TikTok wil volgend jaar naar beurs in Hongkong'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van