Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Dronevervoer

Deze transportdrone vliegt vracht tot 200 kg

06 november 2019 15:04 Aangepast: 06 november 2019 15:56

De Duitse fabrikant Volocopter komt ook met een Volodrone die zware lasten van maximaal 200 kilo tot 40 kilometer ver kan vliegen.

Het Duitse Volocopter maakt onlangs zijn eerste bemande vlucht met zijn 'drone-taxi' boven de haven van Singapore. Het bedrijf heeft nu ook een transportdrone aangekondigd, die ingezet zal worden om vracht te vervoeren.

De draaglast van de Volodrone is maar liefst 200 kilogram en hij kan een vracht afhankelijk van de weersomstandigheden tot 40 kilometer ver van de startplek afleveren. 

Medicijnen vervoeren of gewassen sproeien

De Volodrone kan vracht vervoeren in een net dat onder de drone hangt, maar hij is ook uit te rusten met een sproei-installatie. Daarmee zouden bijvoorbeeld gewassen met de drone besproeid kunnen worden. De Volodrone is ook geschikt om in speciale kisten gemonteerd onder de romp tijdsgevoelige medicijnen snel af te leveren of ingezet worden tijdens een ramp om hulpgoederen snel naar hulpbehoevenden te brengen.

De elektrisch aangedreven Volodrone heeft 18 rotoren die op een frame met een diameter van ruim 9 meter verdeeld zijn. Het 2,3 meter hoge formaat van de drone maakt het als mens mogelijk om veilig onder het frame met rotoren door te lopen. De Volocopter wordt door een piloot op de grond op afstand bestuurd.

De Volodrone maakte recent met succes zijn eerste testvluchten en moet binnenkort voor bedrijven verkrijgbaar zijn. De transportdrone wordt nu in praktijk getest in samenwerking met de eerste klanten. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Eerste bemande vlucht voor 'drone-taxi' Volocopter

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore