Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Elektrische fietsen

Nieuwe Nederlandse e-bike met tandriemaandrijving

01 november 2019 18:55

WATT Mobility staat bekend om zijn betaalbare elektrische fietsen. Het Nederlandse bedrijf introduceert nu de Brooklyn, een duurdere e-bike met onder andere kwalitatieve onderdelen zoals een Gates-riemaandrijving.

WATT Mobility heeft een drietal e-bikes in het assortiment die in prijs variëren van 1100 tot 1350 euro. Voor een e-bike met de accu in het frame verwerkt is dat een redelijk betaalbare prijs, in vergelijking met design e-bikes die meestal beginnen bij 2000 euro. WATT gaat nu met de nieuwe Brooklyn e-bike ook in die prijsklasse concurreren.

De Brooklyn kost namelijk 1995 euro. Dat is overigens wel een pre-order introductieprijs want de fiets wordt pas in maart 2020 afgeleverd. De Brooklyn wordt geleverd in framemaat 54 of 59 cm en heeft 28 inch wielen. De e-bike is uitgerust met een onderhoudsvrije Gates Carbon Drive-tandriemaandrijving. Dat betekent geen met vet besmeurde handen of broekspijpen. De Brooklyn is een single speed.

Achterwielmotor

Hoewel het motormerk niet gespecificeerd is de Brooklyn uitgerust met een achterwielmotor met vijf standen die de Brooklyn van 5 km/u tot 25 km/u ondersteunen. Dat soort ondersteuning neigt naar volle ondersteuning tot een bepaalde snelheid in plaats van de ondersteuning van andere e-bikes die de kracht van de ondersteuning per stand variëren van laag naar hoog wel bij alle snelheden tot 25 km per uur ondersteunen. 

De Samsung-accu die in het frame verwerkt is, biedt afhankelijk van de ondersteuningsstand en de omstandigheden zoals wind en hellingen een actieradius tussen de 40 en 70 kilometer. De Brooklyn weegt 17,5 kg en daarmee behoort hij tot de lichtere e-bikes.

De Brooklyn heeft ook een display in het stuur verwerkt die ondersteuningsstanden, accu-info en snelheid weergeeft. Hij heeft een USB-aansluiting op het stuur voor het opladen van je smartphone.

WATT Brooklyn

Hydraulische schijfremmen

De Brooklyn is uitgerust met Shimano hydraulische schijfremmen. Welk type Shimano dat is, is nog onbekend. De achterlichten zijn mooi in de zadelpen geïntegreerd. De Brooklyn heeft ook een zadel en handvatten van Brooks.

Overigens zit je niet vast aan de Brooklyn als je hem via pre-order bestelt. Bevalt hij bij aflevering niet, dan neemt WATT de Brooklyn retour.

Onze review van de WATT Male

Binnenkort test Bright meer nieuwe e-bikes. Volg het Bright YouTube-kanaal om niks te missen.

Al onze updates over elektrische fietsen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore