Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Elektrische auto's

Hyundai lanceert vrachtwagen op waterstof

31 oktober 2019 17:40 Aangepast: 31 oktober 2019 19:36

Hyundai presenteert een concept voor een vrachtwagen op waterstof. De HDC-6 Neptune heeft een brandstofcel aan boord om elektrisch te kunnen rijden.

Hyundai bouwde al de Nexo-auto op waterstof, maar heeft met de HDC-6 Neptune een betere bestemming gevonden voor de technologie. De vrachtwagen heeft een waterstofcel aan boord om elektriciteit te kunnen maken en zo zonder lokale uitstoot te rijden.

In het geval van personenauto's is dat niet zo handig omdat groene energie al veel voorhanden is, maar groene waterstof nog niet. Accutechnologie is echter nog niet zo ver of zo goedkoop dat er een vrachtwagen gebouwd kan worden die elektrisch eenvoudig en snel lange afstanden kan afleggen. Waterstof lijkt dus voor vrachtwagens en schepen een groen alternatief te kunnen zijn als de productie van groene waterstof toeneemt. 

Naast de trekker is er ook een concept-koeltrailer die de tomaatjes op 6 graden Celsius houdt met vernieuwende technologie. Ondanks dat we hier over een concept spreken die nog niet verkocht zal worden, heeft Hyundai al wel een waterstoftruck aangekondigd die in Zwitserland geleverd gaat worden. Maar liefst 1600 stuks voor 2023.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hoogleraar: waterstof ongeschikt voor auto's

Getest: auto op waterstof

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore