Treelon

Elon Musk doneert 1 miljoen bomen aan activistische YouTubers

30 oktober 2019 21:04 Aangepast: 31 oktober 2019 12:45
Tesla-topman Elon Musk. Beeld © Getty

Tesla-baas Elon Musk doneert een miljoen bomen aan een groep YouTubers die zich inzet tegen klimaatverandering.

Dat belooft de topman op Twitter. Hij heeft ter viering zijn Twitter-naam ook veranderd naar 'Treelon'. 

Afgelopen week startte een groep populaire YouTubers een initiatief om binnen drie jaar 20 miljoen nieuwe bomen te planten. In video's sporen ze kijkers aan om geld te doneren, dat vervolgens in het boomproject wordt gestoken.

Met het project hopen de YouTubers een signaal tegen de huidige klimaatproblemen af te geven. Daarnaast willen ze laten zien dat YouTube-videomakers een positieve impact kunnen hebben. Onder andere Mark Rober (8,7 miljoen abonnees), iJustine (6,1 miljoen abonnees) en Ninja (22,4 miljoen abonnees) doen mee.

Toen Elon Musk vragen stelde op Twitter over de actie, legde YouTuber Marques Brownlee uit hoe het geld precies geïnvesteerd zal worden. Daarna beloofde Musk al snel om een miljoen bomen te laten planten. 

In een latere tweet zei Musk dit te doen "voor Treebeard". Daarmee verwijst hij naar Boombaard uit In de Ban van de Ring, een gigantisch lopende boom die in De Twee Torens voor het eerst opdook.

Musk staat er om bekend vrij direct op Twitter te communiceren. De topman kwam in het verleden al eens in de problemen, omdat hij een suggestief bericht over de aandelen van Tesla plaatste. 

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van