Muziekapp voor kids

Spotify lanceert speciale kinderapp Spotify Kids

30 oktober 2019 14:25 Aangepast: 30 oktober 2019 14:26
Beeld © Getty Images

Spotify komt met een speciale app met kindvriendelijke muziek en verhaaltjes. De app Spotify Kids wordt vanaf nu getest in Ierland.

Spotify Kids moet een gratis onderdeel van het Family-abonnement van de muziekdienst worden. De app moet kinderen een veilige omgeving bieden voor het luisteren naar muziek en verhaaltjes, doordat alles door een team van deskundigen wordt geselecteerd. De Spotify Kids-app bevat ook geen reclames. 

De app krijgt een versie voor jonge kinderen (vanaf 3 jaar) en eentje voor oude kinderen. Ouders kunnen per kind verschillende accounts in de app aanmaken. De vormgeving van de app is ook aangepast op kinderen. 

Met het Family-abonnement kunnen gezinsleden die op hetzelfde adres wonen gebruikmaken van maximaal zes Spotify Premium-accounts. Het abonnement kost 14,99 euro per maand.  

Leren van feedback

Spotify wil tijdens de testfase van Spotify Kids in Ierland leren van de feedback van ouders en andere experts. Over enkele maanden moet Spotify Kids ook in Nederland van start gaan.

Spotify is de grootste muziekdienst ter wereld, met momenteel 248 miljoen actieve gebruikers, waarvan 113 miljoen betalende leden. 

YouTube Kids

Videodienst YouTube heeft al langer een speciale kinderversie, YouTube Kids, die ook in Nederland beschikbaar is. YouTube Kids raakte meermaals in opspraak, onder andere omdat er voor kinderen zeer ongeschikte video's op waren te vinden. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Spotify nu via Siri te bedienen op iPhone en in de auto

Volg Bright op YouTube voor meer gadgetvideo's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore