Ga naar de inhoud
Per dopje

AirPods Pro-oordopje kwijt? Vervangen kost 100 euro

Beeld © Apple

De nieuwe AirPods Pro zijn duurder dan vorige edities, wat ook betekent dat je dieper in de buidel moet tasten als je een dopje kwijtraakt. Apple rekent 99 euro voor het vervangen van één AirPod Pro.

Ben je het batterijdoosje van de AirPods Pro kwijt, dan betaal je 109 euro om een nieuwe van Apple te krijgen. Het repareren van een oordop kost je 99 euro, voor het doosje wordt hetzelfde bedrag gerekend.

Ben je de doos en beide AirPods kwijt, dan kom je dus op een totaalbedrag uit van 307 euro - en kun je net zo goed een nieuwe set bij Apple kopen voor 279 euro. De reparatie- en vervangingskosten zijn hoger dan bij de gewone AirPods. Daarbij rekent Apple 75 euro om ze te vervangen of repareren en betaal je 65 euro voor een nieuw of gerepareerd doosje, of minstens 75 euro voor het doosje van de AirPods Pro.

Rubbertjes vervangen

De AirPods Pro hebben ook een nieuw onderdeel om rekening mee te houden: de rubbertjes die je diep in je oor steekt om ze in-ear te maken. Volgens Apple-blogger John Gruber ben je vrij weinig kwijt als je die wil vervangen, een nieuw exemplaar gaat slechts 4 dollar kosten. Europrijzen zijn nog niet bekend.

Je kunt bij Apple ook de batterijen van de AirPods Pro en het doosje laten vervangen voor 55 euro. De batterijen zijn niet te repareren, ze worden vervangen. 

Wil je beide AirPods van nieuwe accu’s voorzien, dan ben je dus 110 kwijt. Die prijs is wel gelijk aan de oude AirPods.

AirPods
Lees ook:
AirPods Pro: de leukste inhakers op social media