Meer dan e-books

'Amazon.nl wordt volgend jaar een volwaardige webwinkel'

29 oktober 2019 10:17 Aangepast: 15 november 2019 09:06
Een distributiecentrum van Amazon in Leipzig. Beeld © Getty Images

Volgend jaar zou je fysieke producten kunnen kopen op Amazon.nl. Het Nederlandse domein is al langer live, maar verkoopt op het moment alleen nog maar e-books.

Webwinkelgigant Amazon deelde de plannen met Nederlandse handelaren, schrijft Emerce op basis van een gelekt document. Deze handelaren zouden hun producten alvast kunnen voorbereiden op deze Nederlandse website.

Daarmee komt er eindelijk een volwaardige Nederlandse Amazon-website. De webwinkel verkoopt zijn producten wel al in ons land, maar doet dat vanaf de Duitse site. Die site werd eerder naar het Nederlands vertaald.

Hoewel Amazon.nl in Nederland van start gaat, zullen pakketjes nog uit het buitenland worden geleverd. De winkelreus benadrukt dat er in Nederland nog geen distributiecentrum staat. Producten worden net als op Amazon.de vanuit pakhuizen aan de Duitse grens geleverd.

Vacatures

Tegelijkertijd heeft Amazon ook vacatures speciaal gericht op de Nederlandse website. Het bedrijf zoekt bijvoorbeeld naar een Senior Vendor Manager voor de Benelux. Daarmee lijkt het bedrijf zich steeds gerichter op Nederland te richten.

Volgens Amazon zal de Nederlandse site begin 2020 zijn deuren openen. Een exacte datum is nog niet bekendgemaakt. 

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van