Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Thaise duiker

Elon Musk voor rechter om pedo-tweet naar reddingsduiker

29 oktober 2019 09:53
Elon Musk, topman van Tesla en SpaceX. Beeld © AFP

De rechtszaak tegen Tesla-topman Elon Musk over zijn beledigende pedo-tweet gaat door. De rechter wees een verzoek af om de zaak te laten vallen.

Nu komt de zaak definitief voor de Amerikaanse rechter, aldus Bloomberg. Een jury zal bepalen of Musk nalatig is geweest door de tweet en een daarop volgende e-mail te verzenden. 

Musk staat bij de rechtszaak tegenover Vernon Unsworth, de duiker die jongens gevangen in een Thaise grot redde. De Tesla-topman wilde een miniduikboot maken voor de reddingsoperatie, maar dat bleek niet nodig. Unsworth noemde de duikboot een PR-stunt en zei dat "Musk hem kan steken waar het pijn doet".

Vervolgens opende Musk de aanval op Twitter, waar hij de duiker een pedofiel noemde. Hij zei dat het erg opmerkelijk is dat een Britse man in Thailand woont. In een latere e-mail noemde hij Unsworth vervolgens een kinderverkrachter. 

Detective

De zaak is sindsdien alleen maar geëscaleerd. Musk huurde een privédetective in om Unsworth te onderzoeken, waarna de Tesla-baas hem er van beschuldigde te zijn getrouwd met een 12-jarig kind. Volgens Unsworth heeft de detective dat nooit gezegd en ontmoette hij zijn vrouw toen ze 32 was.

Volgens de advocaten van de oorspronkelijk Zuid-Afrikaanse Musk is 'pedo' een gangbare belediging in Zuid-Afrika. Musk woont al sinds zijn achttiende in Canada en de VS, en heeft op verschillende universiteiten gezeten.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore