Truienmodus

iOS 13.2 met nieuwe emoji en Deep Fusion-camera verschenen

28 oktober 2019 19:45 Aangepast: 29 oktober 2019 09:42

Apple heeft iOS 13.2 uitgebracht voor alle ondersteunde iPhones. De update voegt een reeks nieuwe emoji toe en laat je de Deep Fusion-camera gebruiken.

In totaal zijn er zestig nieuwe emoji in iOS 13.2 te vinden, of 230 als je de gender- en huidskleurvariaties los meerekent. Apple toonde de nieuwe tekenset in de zomer 2019 voor het eerst.

De Deep Fusion-camerafunctie werkt alleen op de nieuwe iPhone 11 en 11 Pro. Speciale verwerkingssoftware verbetert je foto’s door meerdere beelden met elkaar te combineren. Foto’s zien er hierdoor extra scherp uit - wat je bijvoorbeeld ziet in de textuur van een wollen trui.

Siri-updates

De update bevat ook een paar vernieuwingen voor Siri. De stemassistent kan nu je berichten via AirPods of andere draadloze Apple-headsets aan je voorlezen. Die functie stond origineel gepland voor de eerste iOS 13-update, maar werd uitgesteld.

Daarnaast kun je nu kiezen of Apple mag meeluisteren met je Siri-gesprekken. De schakelaar is na ophef ingeschakeld, omdat veel gebruikers niet op de hoogte waren dat een ingehuurd bedrijf met Siri meeluistert om fouten te ontdekken.

Tot slot bevat iOS 13.2 ondersteuning voor de nieuwe AirPods Pro. Je kunt vanuit iOS de ruisonderdrukking in- of uitschakelen.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Apple kondigt AirPods Pro met noise cancellation aan

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore