Ga naar de inhoud
AirPods

Apple kondigt AirPods Pro met noise cancellation aan

Beeld © Apple

Apple heeft de oordoppen AirPods Pro met active noise cancellation aangekondigd. De draadloze oordoppen zijn vanaf 30 oktober verkrijgbaar en kosten in Nederland 279 euro.

De AirPods Pro lijken op de voorgaande AirPods, maar hebben een korter staafje en in-ear-doppen. De oordoppen worden geleverd met drie maten oortips, die zich volgens Apple naar het oor vormen. Het bedrijf heeft een nieuw ventilatiesysteem toegepast, zodat de gebruiker niet de bekende druk in het oor voelt die andere in-ear-oordoppen geven.

Omgevingsgeluid ook door te laten

De AirPods Pro controleren automatisch welke maat oortip het beste werkt voor de gebruiker, met de microfoons in de oordopjes en speciale algoritmes. Om te zorgen dat geluiden van buitenaf ook te horen zijn, kunnen gebruikers de AirPods Pro op een speciale transparante stand zetten.

Omgevingsgeluid wordt dan niet tegengehouden, maar juist doorgelaten. Die instelling kan zowel op de AirPods zelf als op de gekoppelde iPhone worden aangepast. Op de staafjes van de AirPods Pro zit een nieuwe druksensor waar gebruikers op kunnen drukken om tussen de modi van noise cancellation te schakelen.

Muziek aangepast aan oren

Als de noise cancellation wel is ingeschakeld, wordt het geluidssignaal 200 keer per seconde aangepast op het omgevingsgeluid. Een uitwendige microfoon luistert naar dat omgevingsgeluid, een tweede microfoon die in het oor is gericht zorgt dat ook geluid dat door de isolatie komt alsnog wordt geneutraliseerd.

De oordoppen bieden ook een speciale equalizer die de muziek constant aanpast op de vorm van de oren van de gebruiker. De audiodriver levert een basgeluid tot 20 Hz.

Draadloze opbergcase

De AirPods Pro worden standaard geleverd met een draadloze opbergcase. De dopjes zelf gaan op één lading zo’n 4,5 uur mee. Met de draadloze oplaadcase erbij hebben de AirPods Pro een totale accuduur van ruim 24 uur. Met 5 minuten opladen kan ongeveer 1 uur worden geluisterd.

De AirPods Pro zijn er opnieuw enkel in het wit. De oordoppen zijn vanaf nu te bestellen, en zijn vanaf woensdag 30 oktober verkrijgbaar. De AirPods Pro zijn met het prijskaartje van 279 euro duurder dan de huidige AirPods, die met een draadloze oplaadcase 229 euro kosten, of 179 euro zonder zo'n case.

Marktleider

Apple introduceerde de AirPods in december 2016. De draadloze oordoppen werden voor Apple een van de grootste verkoopsuccessen sinds de iPhone. Apple werd er marktleider mee op de markt van draadloze koptelefoons.

Geen gadgetreview missen? Volg Bright ook op YouTube

Getest:
Kijk ook
Getest: verslaan deze Sony-oordoppen de AirPods?