Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

Met deze app gaan verkeerslichten sneller op groen

28 oktober 2019 15:36 Aangepast: 28 oktober 2019 17:02
Beeld © RTL Z

Iedereen kent het: terwijl je ontzettend moet haasten om op tijd op een afspraak te komen, staat het verkeerslicht eindeloos op rood. De app Schwung kan uitkomst bieden: die drukt digitaal op het knopje terwijl jij nog niet bij het kruispunt bent.

De app werkt in de provincie Flevoland en acht gemeentes, waaronder Den Bosch. Daar werken alle verkeerslichten al met de app, zodat je nooit meer op het knopje hoeft te drukken als je weer eens moet wachten op groen. In andere steden breiden ze het aantal verkeerslichten dat reageert op Schwung langzaam uit. 

Binnenkort volgen nog meer gemeentes, zeggen de makers. Voor fietsers betekent dat met meer comfort door de stad fietsen, terwijl gemeentes fietsvriendelijker worden. En dankzij de data die de app oplevert, kunnen gemeentes knelpunten sneller in kaart brengen. 

Den Bosch Dataweek

Data voor ondernemers

Wat kun je uit big data halen voor je bedrijf, en hoe begin je eraan om data te verzamelen én analyseren? Welke goede voorbeelden zijn er al van projecten waar data succesvol toegepast zijn? In aanloop naar de Den Bosch Dataweek (van 28 oktober tot 2 november) duikt RTL Z in de wereld van data voor ondernemers. Je vindt alle verhalen en video's op onze bundelpagina. De inhoud van deze producties is redactioneel onafhankelijk gemaakt.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore