Klimaat

YouTubers willen samen 20 miljoen bomen planten

27 oktober 2019 09:04 Aangepast: 27 oktober 2019 09:08

Een groep van 600 YouTubers wil binnen drie jaar 20 miljoen nieuwe bomen planten.

Op die manier wil het collectief iets goeds doen voor het klimaat. Het initiatief werd gestart door het YouTube-kanaal MrBeast, waarna meerdere grote YouTubers zich er bij aansloten.

De deelnemende kanalen gaan de komende tijd video’s plaatsen onder de hashtag #TeamTrees. In die video’s wordt aan kijkers gevraagd om geld aan het initiatief te doneren. 

De YouTubers willen voor het einde van 2020 een bedrag van 20 miljoen dollar hebben ingezameld waarmee de bomen geplant kunnen worden. Vervolgens moeten alle bomen uiterlijk december 2022 in de grond staan. 

Tussen de 600 deelnemers zitten onder andere Mark Rober (8,7 miljoen abonnees), iJustine (6,1 miljoen abonnees), Ninja (22,4 miljoen abonnees),The Slow Mo Guys (13 miljoen abonnees) en Jacksepticeye (22,9 miljoen abonnees). 

Positieve noot

"We weten dat we met 20 miljoen bomen niet ineens de problemen van klimaatverandering gaan oplossen", vertelt de deelnemende YouTuber Mark Rober aan The Verge. "Maar we willen dit decennium op een positieve noot afsluiten. Daarnaast hopen we politici zo duidelijk te maken dat er nu echt iets moet gaan gebeuren."

MrBeast wil op die manier ook laten zien dat YouTube een positieve invloed kan hebben op de wereld. "We willen laten zien dat onze site niet alleen maar een dramafeestje is", aldus de YouTuber in een privévideo gericht aan de deelnemende kanalen.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van