Dubbel dubbelvouwen

Deze smartphone vouwt op als een accordeon

25 oktober 2019 18:39 Aangepast: 25 oktober 2019 19:15
Beeld © CNET

De eerste opvouwbare smartphones zijn nog nauwelijks verschenen of de Chinese telefoonmaker TCL gaat al een stap verder: het merk komt met een telefoon met een dubbel opvouwbaar scherm.

De opvouwbare telefoons die we tot nu toe zagen hadden steeds één scharnier in het midden. Het Chinese TCL gaat al een stap verder met een prototype van een dubbel opvouwbare telefoon, meldt CNet. Het scherm heeft twee scharnieren, beide op een derde van het apparaat. Het ene scharnier vouwt naar binnen, het andere naar buiten.

Het resultaat is een telefoon die in opengevouwen stand een 10 inch scherm vormt. Bij het opvouwen eindigt tweederde van het scherm door het dubbele scharnier tegen elkaar aan en vormt het overgebleven deel van de telefoon de voorkant. Zo ziet de telefoon er in dichtgevouwen staat uit als een vrij normale, wat dikkere telefoon. In half opgevouwen vorm heeft de telefoon van bovenaf gezien een Z-vorm.

Het is nog niet bekend welke specificaties de telefoon heeft, en wanneer hij op de markt komt. 

Kwetsbaar?

CNet stipt aan dat de vouwen van de scharnieren ook in opengevouwen staat duidelijk zichtbaar zijn. Net als bij de inmiddels verschenen Samsung Galaxy Fold, is het probleem van de zeer kwetsbare schermen nog niet opgelost, bij gebrek aan buigbaar glas.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van