Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

Nieuwe KPN-ceo gaat in gesprek met ondernemingsraad XS4All

25 oktober 2019 12:06 Aangepast: 25 oktober 2019 12:16
XS4All dreigt te verdwijnen. Beeld © ANP

Gloort er toch hoop voor XS4All, of wijkt Joost Farwerck, de nieuwe topman, niet af van de plannen van KPN om te stoppen met het merk? Farwerck gaat praten met de ondernemingsraad van XS4All.

De medewerkers en sommige klanten van XS4All leggen zich niet zomaar neer bij het besluit van KPN om het merk op te heffen en over te hevelen naar KPN. 

De ondernemingsraad (or) vroeg KPN om niet door te gaan met het opheffen van het merk XS4All, maar KPN legde dat naast zich neer. Daarop stapte de or van XS4All stapt naar de rechter. Het wil KPN dwingen het besluit om XS4All op te heffen, terug te draaien.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

KPN en XS4ALL ruziën verder bij rechter over voortbestaan merk

'Teleurgesteld'

Farwerck zegt nu teleurgesteld te zijn over die stap. Daarom gaat hij in op een uitnodiging om het gesprek aan te gaan met XS4All om te 'kijken hoe ver onze plannen eigenlijk uiteenlopen'. Het belang voor de klanten staat volgens hem daarbij voorop. 

Farwerck wil tegen persbureau ANP niet zeggen of het betekent dat KPN de integratieplannen wil afzwakken of dat hij het behoud van XS4All uitsluit.

Eerder verdween Telfort

KPN is al langere tijd bezig te stoppen met kleinere merken. Zo ging Telfort op in KPN en ook Yes Telecom wordt opgeheven.

Dat sinds kort een nieuwe persoon de scepter zwaait bij KPN, betekent niet dat het telecomconcern die koers snel zal bijstellen. "Ik ben nu drie weken ceo van KPN, maar ik was wel deel van het team dat de huidige strategie heeft opgebouwd", aldus Farwerck.

Minder omzet, meer winst

Hij deed zijn uitspraken bij een toelichting op de resultaten over het derde kwartaal. In die periode daalde de omzet met 1,8 procent tot bijna 1,4 miljard euro. Die daling viel nog mee, vindt beurscommentator Hans de Geus. Over het eerste halfjaar kromp de omzet immers nog met 3,1 procent.

De nettowinst explodeerde van 94 miljoen euro tot 314 miljoen euro, maar dat kwam door de verkoop van een onderdeel. Een beter beeld van de ontwikkeling geeft de voor bijzondere posten gecorrigeerde ebitda-winst (vóór aftrek van rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie goodwill). Deze steeg met 2,9 procent tot 599 miljoen euro.

RTL Z / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore