Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Games streamen

Google opent eigen studio voor Stadia: games in diverse genres

24 oktober 2019 20:55 Aangepast: 25 oktober 2019 10:17

Google gaat zelf games maken voor streamingdienst Google Stadia. Het is nu duidelijk dat Stadia Games and Entertainment is gevestigd in Canada en games in diverse genres gaat maken.

Google Stadia gaat op 19 november van start, met de mogelijkheid om allerlei moderne games van verschillende gamemakers te streamen. Onder andere Red Dead Redemption 2 is vanaf die dag beschikbaar. Google gaat zelf ook exclusieve games maken.

Daarvoor is Stadia Games and Entertainment opgericht. Deze studio is gevestigd in Montreal en wordt geleid door industrieveteraan Jade Raymond. "De studio Stadia Games and Entertainment zal exclusieve, originele content in een divers portfolio aan games maken binnen al je favoriete genres", stelt Raymond in een blog

Raymond legt uit dat de studio gamemakers wil motiveren om unieke games te verzinnen. Raymond noemt de games ambitieus, inclusief, toegankelijk en meeslepend. "We zijn op zoek naar de beste ontwikkelaars om mee te doen." Het zal dus nog wel even duren tot de eerste Google-games verschijnen. 

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore