Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Dutch Design Week 2019

Dutch Design Week: Marsrovers op aarde

24 oktober 2019 16:44

De rijdende robots Apathy, Denial en Misfortune zoeken niet naar mogelijk leven op een verre planeet, maar evalueren het leven op aarde.

Je kent ze wel, de marsrovers Opportunity, Curiosity en Spirit. Heel de wereld kijkt mee met de nieuwsgierige verkenningstocht van Curiosity en of Opportunity nog kansen ziet zich te herstellen. Onterecht, denkt deze ontwerper. Hebben we het leven op aarde al opgegeven? Onderzoek op Mars overschaduwt wat er op aarde aan de hand is. 

Dit zijn Apathy, Denial en Misfortune. Deze rovers rijden rond op een andere planeet, namelijk de aarde. De drie robots zoeken niet naar mogelijk leven op een verre planeet maar evalueren het leven op aarde. 

Zo trekken ze aandacht voor de destructieve houding die wij ten opzichte van onze planeet hebben. De nutteloze en verstoorde taken van Slapte, Ontkenning en Pech laten zien hoe het de mens niet lukt lokale problemen op te lossen met wereldwijd geldende antwoorden. 

De drie robots zijn gemaakt door de Letse Design Academy-afgestudeerde Marcis Lapins. De drie onhandige robots zijn nog tot zondag te zien op de Graduation Show tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Dutch Design Week: Wil je een auto of een hamburger?

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Dutch Design Week: Wie wint, de mens of de massagerobot?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore