Geen vertraging

Alle schermen Amsterdam CS overgenomen door motion design

06 november 2019 13:48

Op alle 80 digitale schermen op Amsterdam CS wordt donderdag 24 uur lang het beste internationale motion design getoond.

Op donderdag worden alle 80 digitale schermen en 4 videowalls op Amsterdam Centraal overgenomen. Het internationale Design in Motion festival (DEMO) geeft bezoekers 24 uur lang het beste motion design ter wereld. Verwacht hardlopende mensen in de passages, freaky graphics op de perrons en video waar we ons nog geen voorstelling van kunnen maken in de stationshal. 

De eindselectie omvat 400 creaties van 253 ontwerpers uit 37 landen. De curatoren van DEMO hebben de eindselectie van 400 werken gemaakt uit in totaal 2.700 inzendingen van over de hele wereld. Het resultaat bestaat uit 11 thema’s, zoals ‘Happy Hour’, ‘Better than Real’ en ‘Stranger Things’. Die worden afgewisseld door ‘take-overs’; het motion werk van één ontwerper wordt dan simultaan getoond op alle 80 schermen tegelijk.  

In de Koninklijke wachtkamer gaat Jurriaan Hos in op zijn werk voor Lowlands, of luister naar Xavier Monney die werkte voor Burberry en Louis Vuitton en spreekt over het creëren van motion design voor grote merken. Of wacht op Vera van de Seyp (creative coder) en haar lezing over kunstmatige intelligentie en motion design. 

Vanaf het informatiepunt van DEMO in de Amstelpassage vertrekken elk half uur rondleidingen door het station onder begeleiding van een designer. Tickets voor de tours en talks zijn te reserveren via de website. Of loop gewoon door het station en vind je eigen route. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van