Waymo

Google-zuster: 'Hype rond zelfrijdende auto is overtrokken'

23 oktober 2019 16:28

Volgens Google-zusterbedrijf Waymo, dat al jaren zelfrijdende auto's ontwikkelt, is de hype rond autonoom rijden "onbeheersbaar" geworden. Mensen zouden een vertekend beeld over de toekomst van zelfrijdende voertuigen hebben gekregen.

Dat vertelt Waymo-topman Tekedra Mawakana tijdens de Business Insider-conferentie. "Soms zorgt een overdaad aan enthousiasme ervoor dat mensen iets anders verwachten dan er in werkelijkheid mogelijk is", aldus Mawakana.

De topman legt de schuld bij de media. Journalisten zouden een beeld hebben geschetst van een wereld waarin we nooit meer zelf een auto kunnen besturen, terwijl dat in werkelijkheid niet zo snel zou gebeuren. 

Google-hype

Volgens CNBC heeft Google echter een groot aandeel gehad in het opvoeren van enthousiasme over zelfrijdende auto’s. Google-oprichter Sergey Brin zei in 2014 bijvoorbeeld dat de zelfrijdende auto de wereld ging veranderen, vlak nadat het bedrijf een prototype zonder stuur, rem of gaspedaal had gepresenteerd.

Waymo zelf heeft ook vaak gezinspeeld over de toekomst van autonome voertuigen. Het bedrijf zei in 2017 dat het nog maar enkele maanden zou duren tot de zelfrijdende auto een realiteit was, en dat we niet hoefden te wachten tot de beoogde datum in 2020. 

Langer dan gedacht

Makers van zelfrijdende auto’s doen er langer dan gedacht over om hun voertuigen de weg op te krijgen. Daarnaast zijn we nog niet op een punt dat zelfrijdende auto’s volledig autonoom de weg op mogen, simpelweg omdat de wetgeving hier nog niet op is aangepast.

Meer tech-video's? Abonneer op het Bright YouTube-kanaal.

Volg alle updates over zelfrijdende auto's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Zelfrijdende Toyota-busjes vervoeren Olympische atleten

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Test zelfrijdende Hyundai op openbare weg

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van