Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Dutch Design Week 2019

Dutch Design Week: Wie wint, de mens of de massagerobot?

23 oktober 2019 16:40 Aangepast: 28 oktober 2019 13:22
Beeld © Sas Schilten

Deze gratis masseerrobot gaat net zolang door tot jij stop zegt. En dus probeert hij het je zo moeilijk mogelijk te maken. Wie wint de strijd?

Een zachte roze stoel waar je bijna geheel in kunt verdwijnen... Deze massagerobot ziet er echt heel aantrekkelijk uit. Maar de Smart Automatic Full Body Manipulator wil van je winnen.

De massagestoel is zo geprogrammeerd dat hij zo snel mogelijk moet stoppen met masseren. Dat doet hij alleen na een direct commando "stop!" van de gebruiker.

Dankzij kunstmatige intelligentie leert de stoel telkens nieuwe manieren om mensen te manipuleren om ze 'stop' te laten zeggen. Tegelijkertijd passen mensen zich voortdurend aan deze techniek aan, omdat ze langer gemasseerd willen worden. Wie gaat deze strijd tussen de massagestoel en de gebruiker winnen?

Zelflerende robots

Met deze autonome machine maakt kunstenaarsduo Arvid & Marie de impact van kunstmatige intelligentie en zelflerende robots inzichtelijk. En ze plaatsen er kritische kanttekeningen bij; ze spelen met de existentiële angst dat wij straks de controle over machines verliezen. Een angst die ook in populaire films zoals 2001 A Space Odyssey of I Am Mother speelt. 

Eerder bewezen industrieel ontwerper Arvid Jense en Design Academy afstudeerder Marie Caye met de robot SAM dat machines zelfstandige spelers binnen onze maatschappij zijn. Een pleidooi voor rechten voor de robot net als mensenrechten. 

Je kunt zelf de strijd met The Smart Automatic Full Body Manipulator aangaan tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. De match vindt plaats in de Fabriek, Baarsstraat 38 in Eindhoven. 

Foto: Sas Schilten

Miniatuurvoorbeeld
DDW 2019

Zo verleid je elkaar in de toekomst

Miniatuurvoorbeeld
DDW 2019

Minder stress dankzij technologie?

Brainwave wedding: tijdens de kus wordt de hersenactiviteit gemeten met EEG-sensoren. De twee unieke datapatronen worden 3D-geprint in twee trouwringen.


Lees het artikel

In deze doodskist Unfit to live van Dmitry Suzana gemaakt van 'one way'-spiegelglas kom je dichter tot het begrijpen van zelfmoord.


Lees het artikel

Horen doe je zonder oren. De nieuwe koptelefoon InMergo van Rocco Giovannoni geeft geluid door aan je schedel via trillende vloeistoffen.


Lees het artikel

Stress, of opgefokt? Adem in, adem uit, en je wordt vanzelf rustiger. Dat je met je ademhaling je lichaam en geest manipuleert is bekend van yoga, maar ook van apps met ademhalingsoefeningen. De headset Masque laat je anders ademhalen waardoor je bijvoorbeeld zin in seks krijgt.


Lees het artikel

Deze draagbare WOO-gadgets brengen flirten en feromonen weer terug in de liefde.


Lees het artikel

De bakermat van het 'brommers kiek'n' brengt deze elektrische brommer voort: de Brekr B4000.


Lees het artikel

Face To Face van Ningli Zhu gebruikt sensoren die op gezichtsuitdrukkingen reageren

Low tech deep fake waar twee gezichten één worden.

Opppasrobot Robotika is een cybernanny die voor een kind moet kunnen zorgen. De robotoppas is te zien tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven later deze maand.


Lees het artikel

Dompel jezelf onder in een 360 graden hyper reality waarin 500 lichtjes tot materiaal worden.

Technologie geeft de mensheid Superpowers. Is dit een superheld, een millennia oud Chinees masker of toch het hoofd van een humanoid? Nick Ervinck verwerkt verleden, heden en toekomst in dit beeld.

Glampimg on wheels : de LUME-traveler is een caravan waarbij geen compromissen worden gesloten op het gebied van design, luxe en comfort.


Lees het artikel

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore