Elektrische auto's

Nieuwe Honda Jazz is een 'omgekeerde' hybride auto

23 oktober 2019 12:47 Aangepast: 23 oktober 2019 13:38

De nieuwe Honda Jazz is een hybride auto, maar dan net andersom. In deze auto is de elektrische motor belangrijker dan de benzinemotor.

Honda spreekt over een hybride-auto met een e:HEV-merk. Dit is in eerste instantie een elektrische auto, met daarnaast ook een benzinemotor. Die benzinemotor drijft de auto niet aan, maar produceert elektriciteit die de elektromotor weer gebruikt.

Hierdoor heeft de auto een groter bereik dan een volledig elektrische wagen en stoot hij minder CO2 uit dan een benzinewagen.

Camera

De veiligheidssystemen in de auto zijn volgens Honda verbeterd. Een camera met een hogere resolutie en grotere kijkhoek houdt de weg in de gaten, om bijvoorbeeld te zien waar auto’s voor en achter je rijden. Bochten zonder trottoirs zouden ook beter gezien worden.

Het aanraakscherm in de auto ondersteunt Android Auto en Apple CarPlay, zodat je app-informatie van je smartphone kunt tonen voor bijvoorbeeld navigatie. Deze optie kan draadloos worden gebruikt.

De Jazz is niet nieuw in het assortiment: Honda verkoopt de autolijn al langere tijd, voornamelijk als compacte stadswagen. Hij werd in 1983 voor het eerst verkocht. Met het nieuwe model wordt de Jazz in Nederland alleen nog maar als hybride verkocht. De prijzen zijn nog niet bekend.

Elke Honda-auto in 2022 elektrisch

Honda verwacht inmiddels dat in iedere autolijn van het bedrijf vanaf 2022 een elektrisch model wordt aangeboden. Dat is drie jaar eerder dan de automaker eerder had beloofd. "We willen vanaf dat moment niet langer benzine- en dieselmotors voor consumentenvoertuigen maken", aldus het bedrijf.

De nieuwe Jazz komt eerder: de auto zal midden 2020 bij Europese dealers worden aangeboden. 

Eerder dit jaar onthulde Honda de elektrische Honda-E, die vanaf medio 2021 wordt geleverd. Honda belooft volgend jaar ook een 'stijlvolle elektrische SUV' te presenteren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Elektrische Honda al 25.000 keer gereserveerd

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore