Disney+

Disney-baas: 'We zijn niet bang voor Apple TV+'

23 oktober 2019 09:29 Aangepast: 23 oktober 2019 09:32
Beeld © Bright

Disney-CEO Bob Iger maakt zich geen zorgen over de lagere abonnementsprijs van concurrent Apple TV+.

Dat vertelt de topman in een gesprek met CNBC. "We maken ons niet echt druk over het concurreren met lagere prijzen, omdat we een uniek product hebben. We zijn echt heel anders dan andere streamingdiensten." 

Iger benadrukt dat Disney+ films en series van Disney, Marvel, Pixar, Star Wars en National Geographic aanbiedt. In de Verenigde Staten zijn ook alle afleveringen van The Simpsons te bekijken.

De Disney-topman zegt dat hij partijen zoals Apple, Netflix en HBO als concurrenten ziet, maar dat hij niet gefixeerd is op concurreren. Iger verliet recent de raad van bestuur bij Apple, vlak voordat Apple TV+ en Disney+ van start gaan.

Films en series bewaren

Disney+ opent op 12 november wereldwijd zijn deuren. In Nederland is de streamingdienst nu alvast te testen, maar nieuwe films en series worden pas vanaf 12 november toegevoegd. Disney+ kost 6,99 euro per maand. De nieuwe videodienst Apple TV+ start op 1 november en kost 5 euro per maand

In een gesprek met Vanity Fair zegt Iger dat gebruikers films en series kunnen bewaren nadat ze van de streamingdienst zijn verwijderd. Ze moeten de video’s dan binnenhalen met de downloadfunctie binnen de app.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore