Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Oppassen

Alexis Bledel is gevaarlijkste celeb om te googelen

22 oktober 2019 20:02 Aangepast: 23 oktober 2019 09:59
Beeld © AFP

Bij het zoeken naar actrice Alexis Bledel is de kans het grootst om op een site terecht te komen met schadelijke software, zoals twijfelachtige torrents.

Wees voorzichtig als je op internet informatie opzoekt over Alexis Bledel. Bij haar is de kans namelijk het grootst om op een site met schadelijke software te belanden. Dat heeft cyberbeveiliger McAfee berekend.

Cybercriminelen springen in op de aandacht die ze krijgt voor haar rol als Ofglen in The Handmaid's Tale. Bledel speelde ook in Gilmore Girls en Sisterhood of the Travelling Pants.

Op de tweede plaats staat James Corden, terwijl Sophie Turner derde is. In de top 10 staan verder Anna Kendrick, Lupita Nyong'o, Jimmy Fallon, Jackie Chan, Lil Wayne, Nicki Minaj en Tessa Thompson.

Torrents

Veel van de gevaarlijke links over Alexis Bledel bevatten een verwijzing naar torrents. Criminelen proberen zo mensen te lokken die The Handmaid's Tale willen kijken zonder abonnement op streamingdienst Hulu. McAfee ziet dat ook bij Sophie Turner, die bekend is als Sansa Stark uit Game of Thrones.

McAfee maakt voor het dertiende jaar zo'n gevarenranglijst. Vorig jaar was actrice Ruby Rose de gevaarlijkste zoekopdracht. De Leidse dj Armin van Buuren was in 2015 de gevaarlijkste celebrity wereldwijd.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Krijgt jouw smartphone Android 10? Check dit overzicht

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore